Benodigde documenten om een ​​voertuig te financieren

Het verstrekken van krediet is de meest traditionele operatie bij banken en financieringsmaatschappijen en is daarom onderhevig aan een hoog risico op wanbetaling, immers geen enkele bank wil een lening verstrekken aan een klant die vervolgens niet betaalt.

Als u niet genoeg geld heeft om een ​​auto contant te kopen, is financiering een alternatief. Het is heel gebruikelijk dat er enige twijfel ontstaat als het gaat om de financiering van de aankoop of wijziging van een voertuig. Maar weet u waar u rekening mee moet houden voordat u die beslissing neemt? Hoe een auto financieren? Wat is er nodig om een ​​auto te financieren?

Daarom vraagt ​​de bank bij alle kredietaanvragen voor de financiering van een auto om een ​​reeks documenten die het mogelijk maken het profiel van de klant, zijn financiële toestand, zijn activa, zijn cashflow, schuldenlast, garanties, activa, salariscapaciteit en eerdere kredietervaring, onder andere.

 

Benodigde documenten om een ​​voertuig te financieren

Doc in volgorde met de federale belastingdienst
Bewijs van verblijf
toelatingstest
Voucher (online beschikbaar) die de afwezigheid van autoschulden aantoont (boetes en verzekering)
Met deze documenten in de hand evalueert de financiële entiteit het profiel van de klant en bepaalt, indien goedgekeurd, het bedrag en de wijze van betaling van de financiering.

Momenteel varieert de maximale looptijd om een ​​auto te financieren van 48 tot 60 maanden, afhankelijk van de bank.

Wanneer u een lening aanvraagt voor nieuwe of gebruikte auto’s, moet u verschillende informatie, zoals documenten en een identiteitsbewijs aan de financieringsmaatschappij, zodat deze kan beoordelen en aantonen dat u in staat bent de gevraagde financiering te betalen en af ​​te handelen. Bovendien zullen ze toegang krijgen tot de informatie over u, en de door u verstrekte referenties raadplegen.