Opties voor voertuigfinanciering

Opties voor voertuigfinanciering

Directe financiering kan bij de dealer of bij banken.

Voordeel van de gefinancierde auto – onmiddellijke intrekking van het voertuig.

Nadelen van autofinanciering: rentekosten die niet alleen variëren tussen dealers en banken, maar ook met de waarde van elke auto.

Wat zijn de financieringsopties voor voertuigen?

Lease

Leasing is een vorm van financiering waarbij het voertuig pas daadwerkelijk eigendom wordt van de koper, wanneer alle termijnen zijn betaald. Voor de banken is het risico minimaal, aangezien zij het voertuig kunnen terugkrijgen, indien de termijnen niet worden betaald, zonder enig bedrag aan de koper te moeten terugbetalen.

De bank koopt de auto bij de dealer en vervolgens betaal je de instelling direct een lening om de auto te kunnen gebruiken.

Voordeel van het huren van een auto: er zijn geen IOF-kosten en u kunt tot 100% van de waarde financieren zonder dat u een aanbetaling hoeft te doen.

Nadeel van leasen: de auto die door de lease wordt gefinancierd, wordt pas aan het einde van het contract op uw naam gezet, wanneer ook uw betalingen zijn afgerond.

Belangrijk om te weten is dat bij wanbetaling het voertuig in een kortere tijd door de bank in beslag kan worden genomen dan bij het uitstellen van een andere financieringsvorm.

Daarom is het gebruikelijk om lagere rentetarieven te hebben in deze modaliteit.

Consortium

De carpool is een financieringsmodel waarbij meerdere personen een vooraf vastgesteld maandbedrag betalen gedurende een bepaalde periode in het contract. Elk lid van de beoogde groep krijgt het recht om het onderhandelde goed te kopen.

Voordeel van het consortium: er wordt geen rente in rekening gebracht, alleen de administratiekosten (som van de tarieven van het Gemeenschappelijk Fonds, Administratie en Reservefonds), die samen lager zijn dan die van financiering.

Nadeel van het consortium: u kunt de auto niet direct ophalen, tenzij u een bod uitbrengt dat hoger is dan het maandelijks betaalde bedrag.