Pinjaman peribadi untuk membeli kenderaan

Pinjaman peribadi untuk membeli kereta di Malaysia, cara paling mudah dan cepat

 

Pinjaman peribadi untuk membeli kereta di Malaysia adalah pinjaman kecemasan yang mencukupi untuk majoriti penduduk Malaysia termasuk Indonesia dengan penduduk sekitar 14 juta orang.

 

Apakah pinjaman kereta 

Pinjaman kereta adalah sejenis hutang yang melibatkan peminjaman wang untuk membeli kenderaan. Anda boleh memohon pinjaman kereta di bank anda, kesatuan kredit atau institusi kewangan lain. Pinjaman kereta memberi anda pilihan untuk membayar pinjaman sekali gus atau dari masa ke masa dengan bayaran bulanan. Amaun dan terma pinjaman minimum biasa berbeza dari pemberi pinjaman kepada pemberi pinjaman, jadi penting untuk melakukan penyelidikan anda sebelum memutuskan jenis pembiayaan yang paling sesuai dengan keperluan anda.

 

Bagaimana pinjaman peribadi di Malaysia berfungsi

Pinjaman kereta di Malaysia adalah jenis pinjaman peribadi yang paling biasa, iaitu untuk membeli kereta. Anda boleh meminjam sehingga 60% daripada harga pembelian kereta baru atau terpakai anda. Tempoh bayaran balik adalah sehingga 5 tahun dan ansuran biasanya sekurang-kurangnya RM180 sebulan. Sebagai contoh, jika anda meminjam RM 90,000, ia akan dikenakan bayaran sebanyak RM 1,416 sebulan dalam tempoh lima tahun, termasuk yuran pemprosesan pinjaman dan faedah. Berbanding dengan jenis pinjaman lain seperti gadai janji dan pinjaman hartanah, kadar pinjaman kereta Malaysia adalah lebih tinggi sedikit, tetapi kadar pinjaman boleh jauh lebih rendah jika tahap pendapatan anda dianggap cukup rendah oleh pemberi pinjaman.

 

Apakah kadar faedah untuk pinjaman peribadi

Membeli kereta di Malaysia boleh menjadi sangat mahal kerana harganya tetap bergantung pada ciri kenderaan. Untuk menjimatkan wang, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk membuat pinjaman peribadi. Kadar faedah untuk pinjaman peribadi berkisar antara 6% hingga 25%, bergantung pada skor kredit dan penilaian kemampuan anda. Lebih banyak anda buat dalam sebulan, lebih tinggi skor kredit anda dan begitu juga sebaliknya.

 

Berapakah kos pinjaman kereta?

Tidak seperti bank, kadar adalah sangat kompetitif dan terdapat beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan. Ini termasuk jenis kereta yang anda inginkan (terpakai vs baharu), sejarah kredit anda dan keupayaan untuk membuat pembayaran tetap, dan jumlah bayaran pendahuluan yang boleh anda berikan.

 

Cara terbaik untuk mengetahui jenis pinjaman yang anda perlukan adalah dengan bercakap dengan pemberi pinjaman yang berbeza. Pihak pengedar juga boleh membantu.

 

Syarikat kewangan kereta manakah yang terbaik untuk anda

Carmart Malaysia adalah pilihan terbaik untuk sesiapa yang ingin membeli kereta baru atau terpakai di Kuala Lumpur. Jika anda sedang mencari maklumat lanjut tentang syarikat ini, teruskan membaca di bawah!

 

Tempoh tanpa faedah dan pembayaran belon untuk pinjaman kereta anda

Polisi syarikat Malaysia Car mesra pelanggan kad kredit kerana kami menawarkan tempoh tanpa faedah dan pembayaran belon untuk pinjaman kereta anda. Ini adalah cara yang lebih mudah dan cepat untuk membeli kereta dan juga boleh menjadi lebih murah. Bagi ramai orang yang tidak mempunyai wang yang banyak dan tidak layak mendapat insentif khas kerajaan.

 

Sekiranya Anda Dapatkan Insurans Gap Daripada Pemberi Pinjaman Anda?

Adalah penting untuk mendapatkan insurans jurang daripada pemberi pinjaman anda apabila anda membeli kereta baharu di Malaysia. Ini akan melindungi anda daripada sebarang kerosakan atau kecurian dalam tempoh tiga tahun pertama pemilikan jika nilai kenderaan anda melebihi harga pembelian asalnya. Syarikat insurans membayar perbezaan antara jumlah pinjaman dan kos untuk menggantikan kenderaan anda, sehingga RM500,000. Lebih-lebih lagi, banyak pemberi pinjaman menawarkan insurans jurang sebagai faedah yang disertakan tanpa meminta anda membayar kos tambahan!

 

Adakah terdapat cara untuk mendapatkan bantuan membayar pinjaman kereta awal?

Anda boleh membahagikan pinjaman anda kepada beberapa pembayaran, yang akan menjadikan pembayaran lebih mudah diurus. Pastikan anda menyemak dengan pemberi pinjaman anda sebelum membuat sebarang perubahan pada pelan pembayaran anda. Dan jika boleh, berbincang dengan bank anda tentang membiayai semula pinjaman anda supaya anda boleh memanfaatkan kadar faedah yang lebih rendah. Anda juga boleh meneroka cara lain untuk menjimatkan wang pada pembayaran bulanan anda atau mengurangkan jumlah pinjaman anda, yang boleh membantu memendekkan tempoh pinjaman anda dan membawa kepada harga kereta yang lebih tinggi. Walau bagaimanapun, ini adalah salah satu kes di mana ia berbaloi untuk mencari pinjaman kerana setiap pemberi pinjaman menawarkan kadar faedah dan terma yang berbeza, jadi sentiasa cari pemberi pinjaman yang menawarkan kadar terbaik untuk pinjaman kereta.

 

Sehingga post seterusnya