Saya mahukan pembiayaan motosikal

Bagaimana untuk mendapatkan pembiayaan motosikal di Malaysia – panduan langkah demi langkah

 

Pembiayaan motosikal semakin meningkat setiap tahun. Jika anda sedang mencari basikal baharu atau sekadar mahu menukar basikal yang anda miliki sekarang, sebaiknya anda bertanya kepada diri sendiri dahulu: Apakah jenis basikal yang saya mahukan? Jenama mana yang saya pergi? Berapakah kos basikal itu? Berapa banyak yang boleh saya bayar setiap bulan?

 

Terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin ingin membeli motosikal di Malaysia, sama ada untuk bersiar-siar dengan lebih mudah atau hanya untuk berseronok di hujung minggu. Walau bagaimanapun, ramai orang yang tidak tahu apa-apa tentang motosikal takut dengan idea untuk membelinya kerana mereka tidak tahu di mana hendak mula mencari atau berapa banyak wang yang mereka perlu ada untuk merealisasikan impian itu.

 

Jika anda sedang mencari pilihan yang berpatutan, motosikal mungkin yang anda cari. Jadi bagaimana anda mendapatkan pembiayaan motosikal?

 

jangan risau! Proses pembiayaan motosikal di Malaysia tidak perlu rumit sama sekali.

 

Honda Credit Corporation

Di banyak negara di seluruh dunia, mencari pembiayaan motosikal mampu milik adalah agak mudah. Di Malaysia, bagaimanapun, terdapat lebih sedikit bank dan institusi kewangan yang menawarkan pinjaman kereta, menjadikan akses kepada kredit lebih sukar. Honda Credit Corporation (HCC) telah diasaskan pada tahun 1989 oleh En. Masayoshi Matsuda dengan tujuan untuk meningkatkan peluang untuk mobiliti peribadi dan telah berkembang pesat sejak itu. HCC menyediakan perkhidmatan insurans dan pembiayaan yang berkualiti sambil menyediakan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggannya.

 

Kawasaki Motors Sdn Bhd

Pembiayaan Motosikal boleh diperolehi dengan mengisi borang permohonan dengan bank dan menunggu mereka mengambil masa 30 hari untuk menilai skor kredit anda. Bank juga akan menyemak pendapatan dan aset, serta pengesahan pekerjaan. Di Kawasaki Motors Sdn Bhd, selepas penilaian selesai, ia mengambil masa lebih daripada tiga minggu sebelum mereka boleh memproses permohonan anda kerana masa yang diperlukan untuk dokumen daripada HRD atau kedutaan.

 

Deka Malaysia Sdn Bhd

Dengan Deka Malaysia Sdn Bhd, salah satu pengedar motosikal terkemuka di Kuala Lumpur, membiayai motosikal anda tidak pernah semudah ini. Sama ada menggunakan kad kredit atau pinjaman peribadi atau mengatur ansuran kecil dengan kami, Deka Malaysia ialah kedai sehenti anda untuk semua jenama dan model motosikal!

 

Asia Credit Corporation (ACC)

Asia Credit Corporation ialah salah satu syarikat kewangan motosikal terkemuka di rantau Malaysia, menawarkan pinjaman dan perkhidmatan yang pantas dan cekap. Sama ada anda sedang mencari pinjaman peribadi atau perniagaan, kami mempunyai pelan fleksibel yang boleh disesuaikan dengan keperluan anda. Mereka juga menyediakan kemudahan perbankan selamat melalui bank tempatan termasuk: Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB), Bank Rakyat Indonesia (BRI), Bank Negara Indonesia (BNI) dan The Royal Bank of Scotland (RBS).

 

Maxis Motor Credit (MMC

) Maxis Motor Credit (MMC) telah meningkatkan had kredit maksimum untuk skuter daripada RM10,000 kepada RM50,000 dan motosikal daripada RM30,000 kepada RM100,000 berkuat kuasa 1 Ogos 2018. MMC juga kini merupakan salah satu daripada empat institusi kewangan diberi kuasa untuk menawarkan pinjaman motosikal.Selain itu, mereka telah memperkenalkan kadar faedah baharu yang lebih rendah ke atas semua pinjaman motosikal.Kadar faedah 

baharu adalah seperti berikut: 

Sehingga 12 bulan – 5% setahun 

lebih daripada 12 bulan – 3% setahun 

Bayaran balik tempoh tetap – 5% setahun

 

Suzuki Motor Finance Sdn Bhd (SMF)

SMF menawarkan pelbagai pilihan pembiayaan untuk pemilik motosikal Malaysia 

 

Motosikal keluaran Suzuki ditawarkan oleh SMF melalui pinjaman bayaran muka kecil dan pelan ansuran bulanan Untuk memulakan proses permohonan, pemohon mestilah berumur 18 tahun ke atas, mempunyai kad yang sah dengan sumber pendapatan yang boleh disahkan dalam tempoh tiga bulan terakhir . 

Pemohon boleh membiayai sehingga 4 motosikal setiap pinjaman (satu demi satu), tertakluk kepada kelulusan pegawai pinjaman mereka. Mereka juga mesti tiada pinjaman tertunggak sebelumnya dengan SMF dalam tempoh 12 bulan lepas dan mempunyai aset bernilai sekurang-kurangnya RM 100,000.

 

Perkhidmatan Kewangan BMW Motorrad Perkhidmatan Kewangan 

BMW Motorrad menawarkan pinjaman motosikal kepada pelanggan yang berminat. Perkhidmatan kewangan ini ditadbir oleh BMW Malaysia Sdn Bhd, pengedar BMW sah berkuat kuasa serta-merta. BMW menyokong kedua-dua motosikal baharu dan terpakai. Ia adalah mungkin untuk membiayai sehingga 100% daripada harga pembelian. Tempoh pinjaman boleh sehingga 5 tahun, tetapi tempoh pembayaran balik bergantung pada jumlah yang dipinjam dan sejarah kredit individu anda. Jika anda tidak layak untuk pinjaman atau memilih untuk tidak menggunakan pembiayaan jenis ini, mereka mempunyai pelan ansuran yang akan membolehkan anda membuat pembayaran dari semasa ke semasa dan bukannya sekaligus.

 

Kami berharap kami telah membantu anda mengetahui kemungkinan untuk mendapatkan impian anda yang lama ditunggu-tunggu untuk mendapatkan motosikal anda.

 

Sehingga post seterusnya