Tips voor het financieren van een auto

Op zoek naar een nieuwe auto maar nog niet genoeg spaargeld? Dan is autofinanciering een interessante optie. U kunt uw auto op verschillende manieren financieren, zoals gespreid betalen bij een dealer, lenen bij een bank of leasen. Wat u ook wilt doen, de autofinanciering die u kiest, moet bij u passen. En het is ook fijn om er geen onnodige prijs voor te betalen.

 

Kies autofinanciering

U kunt uw auto financieren met een banklening, dealerlening of lease.
Een auto financieren met een persoonlijke lening bij een bank

Wij zijn van mening dat het financieren van uw auto met een persoonlijke lening het beste past. U leent een bedrag (van 2.500 tot 75.000 EUR) om de auto te financieren. U ontvangt een eenmalige betaling op uw betaalrekening om uw auto te financieren. U kiest vooraf het aantal aflossingsmaanden (looptijd). Zo weet u van tevoren hoeveel rente en aflossing u per maand gaat betalen (maandelijkse termijnen).

Omdat de auto echt van u is, kunt u schadevrije jaren opbouwen en profiteren van de schadevrije korting op de autoverzekering. Daarnaast zijn bijna alle persoonlijke leningen nu gratis terugbetaalbaar. Als je extra geld hebt, betaal dan extra aflossingen op de lening en bespaar op rentekosten.

Een auto financieren met BKR? Dat zou een moeilijk verhaal zijn! Ergens een autolening krijgen met een negatieve BKR is niet alleen lastig. Ook dient u zich af te vragen of het verstandig is om uw auto te financieren met een negatief BKR. Deze BKR-lijst is niet voor niets!

 

Een auto financieren via een dealer

Autoleningen via dealers klinken vaak aantrekkelijk. Aankopen op afbetaling en deals zoals “koop nu en betaal over vijf jaar” zien er geweldig uit, maar blijken altijd duur te zijn. Of u betaalt een hoge rente of een langere looptijd. Hoe de vangst er ook uitziet, feit blijft dat je duurder bent. Bovendien is de auto pas echt van jou nadat de autolening is afbetaald. Werkt dit niet? De dealer neemt uw auto dan terug.

Particuliere huurauto financiering

Uw auto financieren via private lease is uiteraard aantrekkelijk. U betaalt elke maand een vast bedrag. In ruil daarvoor kun je in een gloednieuwe auto rijden zonder je zorgen te maken over autoverzekering, wegenbelasting of onderhoudskosten. Maar leasen heeft ook veel nadelen. Ten eerste is deze auto niet van jou. U levert deze na de huurperiode weer in. En wil je tussentijds onder het contract uit, dan kost dat veel geld. Daarnaast is de verzekeraar niet verplicht de opgebouwde schadevrije jaren tijdens de leaseperiode over te nemen. Doen ze dat wel, dan is dat maximaal drie jaar zonder claims. De rest is verschuldigd. U krijgt dus minder of geen voordeel van de no-claimkorting.

Als je net je rijbewijs hebt gehaald en weinig schadevrije jaren hebt, kan het huren van een auto soms voordelig zijn. Door je leeftijd en (gebrek aan) schadevrije jaren kun je meestal niet zoveel lenen en hoge verzekeringspremies betalen.

Het financieren van uw auto via de persoonlijke lening van een bank is vaak het grootste voordeel. Daarom gaan onderstaande tips over persoonlijke leningen.

 

Bepaal de looptijd van de autolening

Kiest u voor een persoonlijke lening om uw auto te financieren, dan is het verstandig om de aflossingstermijn van deze autolening aan te passen aan het beoogde gebruik van uw auto.

Sluit bijvoorbeeld geen achtjarige autolening af als u verwacht maximaal vijf jaar met de auto te kunnen rijden. Dan betaalt u uw driejarige lening af en bent u geen eigenaar meer van de auto.

Bereken voordat u uw lening afsluit eerst uw maximale leenbedrag. Zo weet u wat u verantwoord kunt lenen in uw situatie.

Houd rekening met maandelijkse betalingen voor autoleningen

Na aanschaf van een auto zijn er veel extra kosten.

Kijk dus niet alleen naar de maandelijkse kosten van de lening, maar ook naar wat u nog meer aan de auto bent kwijtgeraakt. Dit is inclusief brandstof, autoverzekering en wegenbelasting. De algehele situatie moet passen binnen uw budget.

Leen niet meer geld om een ​​auto te kopen

Als u een lening voor uw auto wilt afsluiten, leen dan niet meer dan nodig is om de auto te kopen.

Zoals u inmiddels wel weet, kost geld lenen voor uw auto geld. Ook is de restwaarde van een auto vaak niet hoog, waardoor uw nieuwe auto geen investering is die makkelijk terugverdiend kan worden.

 

Kies een kredietverstrekker voor autoleningen

Als je een lening aanvraagt ​​voor je auto, vergelijk dan eerst de verschillende kredietverstrekkers met elkaar.

Er zijn veel aanbieders die verschillende rentetarieven hanteren. Hierdoor liep het verschil tussen de duurste en goedkoopste autolening al snel op tot 393 euro! Steel dus niet je portemonnee en bespaar op je autolening door rustig de lening met de laagste rente en beste voorwaarden te vergelijken en te kiezen.

 

Neem een ​​lening om een ​​auto te kopen, overweeg afschrijving

Als je eenmaal een auto hebt, wordt deze afgeschreven.

Vooral de eerste jaren is de zogenaamde devaluatie lastig. Als je een autolening hebt afgesloten, is het verstandig om zoveel mogelijk af te lossen. Hierdoor blijft de lening in lijn met de afschrijvingen. Verkoop je je auto binnen de aflossingstermijn, dan is het makkelijker om de resterende autolening af te lossen met het autobedrag dat je hebt ontvangen. Bovendien kunt u het gebruiken om geld te besparen, omdat u de rentekosten in minder tijd betaalt!

 

Een auto lenen? Verzeker je auto tegen alle risico’s

Heeft u uw droomauto al gekocht, dan moet u natuurlijk wel een goede autoverzekering hebben.

Het ongeval gebeurde in een klein hoekje en het zou zonde zijn als je schade oploopt en geen vergoeding krijgt vanwege de verkeerde dekking.

Als u een auto met financiering koopt, raden wij u aan om de auto tegen alle risico’s te verzekeren. Als u bijvoorbeeld buiten uw schuld uw auto total loss bent kwijtgeraakt, wilt u een vergoeding krijgen. Anders kunt u geen autofinanciering krijgen terwijl de auto op het autokerkhof staat. Net als bij een lening is het slim om je autoverzekering te vergelijken. Dit maakt het gemakkelijk om een ​​autoverzekering te vinden met de beste dekking tegen de laagste premies.

Ons advies is dan ook om voor de financiering van uw auto gebruik te maken van een persoonlijke lening van een geldverstrekker. Met bovenstaande tips weet je waar je op moet letten en vind je de beste autolening voor jou. Veel plezier met je nieuwe auto!

Wilt u een gebruikte auto financieren, maar heeft u niet genoeg geld om bij grote schade of diefstal een vervangende gebruikte auto te kopen? Dan is het verstandig om uw auto ruimer te verzekeren tijdens de periode van autofinanciering van een gebruikte auto.