Tips voor het financieren van een nieuwe of gebruikte motorfiets

Door uw motoraankoop te financieren, kunt u in een mum van tijd op de motor van uw dromen rijden.

Wat zijn de mogelijkheden voor motorfinanciering?

Een motorlening krijgen van een motordealer is een optie. Het is ook mogelijk om een ​​motor te financieren via een persoonlijke lening bij een bank. Of bijvoorbeeld een motor kopen met geleend geld van familie of vrienden.

Als je geen spaargeld hebt en een motor wilt kopen, moet je andere dingen regelen. Dan kunt u zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van autofinanciering.

 

Persoonlijke lening bij uw bank

De eerste mogelijkheid voor motorfinanciering is het afsluiten van een persoonlijke lening bij uw bank.. Dit is een tegoed dat geschikt is voor het kopen van een motor. U kunt in één keer geld op uw bankrekening storten om uw motor te betalen.

Het voordeel is dat u van tevoren weet hoeveel u elke maand moet betalen. Ook de looptijd en rente staan ​​vast. Lenen bij uw eigen bank is niet per se de goedkoopste optie.

Lenen bij je eigen bank kan maar niet altijd verstandig, kijk ook bij andere banken.

Zie ook mogelijkheden voor andere kredietverstrekkers. Vraag bijvoorbeeld meerdere offertes voor een motorlening aan om te vergelijken. Dan ziet u het verschil in kosten en rente.

 

Motorleningen bij motordealers

Bent u van plan een motorfiets te kopen bij een motordealer? In dit geval is het financieren van uw motor daar eenvoudig. De meeste motordealers werken samen met kredietinstellingen die leningen aanbieden.

U kunt een klein maandelijks bedrag betalen voor een bepaalde periode zonder zelf te investeren. Meestal drie jaar. Het financieren van je motor bij een motordealer biedt ook nog een ander voordeel. Aan het einde van het semester heb je de mogelijkheid om van motor te wisselen.

Motor financieren met een 50/50 deal

Er is ook een 50/50-motorfinancieringsoptie. In dit geval betaal je de helft van de aanschafprijs van de motor. De andere helft kan dan op twee manieren worden betaald. Bijvoorbeeld uitgestelde betalingen tot twaalf maanden. Deze optie is meestal voordelig als er sprake is van een renteloos uitstel van betaling.

Een andere mogelijkheid is om de andere helft via rentedragende financiering te betalen. Hun voorwaarden variëren, met een keuze uit vaste of variabele tarieven. Niet elke motordealer biedt de mogelijkheid van een 50/50 deal, wat de keuze binnen het motorassortiment beperkt.

 

Motorfiets verhuur (leasen)

Motorverhuur is beschikbaar voor particuliere en commerciële chauffeurs. Commerciële leases worden financiële leases genoemd.

Als particulier heeft u de mogelijkheid om met een particuliere verhuur zorgeloos motor te rijden. Dit is geen echte lening, maar een manier om elke maand voor een vast bedrag motor te rijden.

Vrijwel alle kosten zijn inbegrepen, zoals verzekeringen en motorrijtuigenbelasting. U betaalt alleen voor brandstof en eventuele boetes in verband met verkeersovertredingen.

Aan het einde van de leaseperiode zijn er twee opties. Ofwel neem de motorfiets over of breng de motorfiets terug. Handig om te weten is dat er zelfs een mogelijkheid is om je motorkleding en motoraccessoires te huren.

Het verschil met andere vormen van motorfinanciering is dat je er geen eigenaar van bent. Tijdens de leaseperiode blijft de motor eigendom van de leasemaatschappij. Pas aan het einde van het semester heb je de mogelijkheid om een ​​motorfiets te bezitten.

Dan moet je de keuze maken om de motor over te nemen in plaats van hem in te leveren bij het verhuurbedrijf. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van een particuliere motorverhuur, zoals het besturen van een gloednieuwe BMW-motorfiets.

  • persoonlijke lening
  • Motorleningen bij motordealers
  • Motor financieren met een 50/50 deal
  • Geld lenen van familie of vrienden
  • Motoren financieren met doorlopend krediet
  • motorfiets verhuur(leasen)

 

Beste vorm van motorfinanciering

Zoals u kunt zien, komt motorfinanciering in vele vormen voor. De vraag is wat voor jou de beste manier is. Overigens kun je bij andere instellingen dan banken ook persoonlijke leningen krijgen.